Daarnaast voegt de slager oesterzwamvoetjes of kidneybonen toe, wat de worst nóg lekkerder maakt en zorgt voor een nog lagere CO2-footprint. Begin november werden de worsten gelanceerd bij PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek en Overloon en bij Jumbo Bosmans in Cuijk.
In de praktijk bestaat een groot deel van het dieet uit reststromen uit de levensmiddelenindustrie. Denk aan voorgebakken friet die te klein is voor de kritische consument, biergist uit de bierproductie, brood dat al een dag in de supermarkt heeft gelegen of koekjes en gebak die op het eerste oog niet voldoen aan de eisen, maar nog prima eetbaar zijn.
De vijf varkensboeren noemen zichzelf Eigezwijns. Onder hen bevinden zich Wanroijnaar Wilbert Egelmeers en Erik Geene uit Landhorst. Culinair duizendpoot Martien Bos uit Linden is ambassadeur van Eigezwijns. De ontwikkeling en introductie van de ‘Goeie Worst’ wordt ondersteund door de Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant.