Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen heeft het afgelopen half jaar stevig ingezet op uitbreiding en verduurzaming van het hotel, het restaurant en het zalencomplex. Allereerst is daarmee het zakelijk aanbod in vergaderen en dineren vergroot en uitdagender gemaakt. Dat sluit aan bij de vraag in de markt, maar de forse verbouwing moet vooral gezien worden als een slag in verduurzaming. Gewoon, omdat het belangrijk is, is de overtuiging van het management. Het streven is bovendien om het hotel nóg completer en groener te maken, met het oog op de toekomst.
Op eerste gezicht lijkt de verbouwing en verduurzaming veel voordelen mee te brengen voor de leisure gast, maar juist voor de zakelijke gast zijn de aanpassingen een erg positieve verandering. “De uitbreidingen zijn zeer geschikt voor met name deze groep bezoekers”, aldus Santana Saddal, general manager operations. “De zakelijke gast wil steeds opnieuw verrast worden. Met het nieuwe en uitgebreide live cooking restaurant wordt het heerlijk vergaderen bij Hotel Cuijk. Het restaurant heeft daarbij de capaciteit nog eens vergroot met ruim honderd plaatsen tot ruim 330 zitplaatsen
De volledige keuken is begin dit jaar vervangen door een duurzame keuken waar gekookt wordt op inductie in plaats van op gas. Voorop stond het verduurzamen van de keukenprocessen. Santana Saddal licht toe: “Sowieso is duurzaamheid een belangrijk thema bij alle vernieuwingen in het hotel. Zo doen we aan warmtewinning, is er overal led-verlichting geïnstalleerd en zijn er op onze parkeerplaats vele zonnepanelen aangelegd voor onze eigen groenestroomvoorziening. Deze liggen op een overkapping waaronder je je auto parkeert.”
Live cooking buffet
Bij aankomst is de transformatie al zichtbaar: het restaurantgedeelte is vergroot en het terras is naar ‘buiten’ gekomen. Maar de grootste verandering is binnen te vinden. Rond het nieuwe live cooking buffet worden op zaterdag dinerbuffetten gehouden en op zondag het brunchbuffet. Doordeweeks zijn er ook lunchbuffetten, met name voor de zakelijke gast. Met deze verbouwing is het buffet dus uitgebreider dan voorheen. Daarnaast kunnen meer gerechten vers worden aangeboden.
“À la carte eten kan uiteraard nog altijd, maar je kunt hier nu ook je lunch of menu zelf samenstellen”, aldus Santana Saddal. “Je geniet nóg meer van eten en de ervaring is extra bijzonder dankzij live cooking. Onze koks bereiden diverse gerechten, zoals verschillende vlees- en vissoorten, live voor onze gasten. Dat zorgt voor extra beleving en het vergroot ook voor onze zakelijke gasten de mogelijkheden en de keuze. De vergaderarrangementen zijn er bovendien op aangepast.”
Vergaderzalen
Afgelopen zomer is het terras ook aangepakt, waardoor het zich nu ook buitengewoon leent voor bijvoorbeeld een bedrijfsbarbecue of een vergadering. Ook de vergaderzalen op eerste etage zijn aangepast en opgefrist, waardoor het hele vergaderaanbod weer helemaal bij de tijd is. Ze kregen een nieuw behang, gordijnen en extra technische benodigdheden. Voor elke gelegenheid heeft Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen een zaal. Er zijn er maar liefst elf, voor groepen tot maar liefst vijfhonderd personen. De zalen hebben elk hun eigen charme en voordelen. Zo kunnen er zalen gekoppeld worden, zodat ze geschikt zijn voor grote groepen. Een aantal zalen is juist geschikt voor kleine gezelschappen.
“Het past bij ons streven om de ondernemer zoveel mogelijk te ontzorgen”, vervolgt de manager. “We merken dat de moderne gast meer verlangt dan alleen het aanbieden van wifi. Dus passen we onze faciliteiten aan. Zakelijke gasten willen meer dan enkel vergaderen, willen geprikkeld worden, een buitenactiviteit doen. Bij ons kan dat, zoals naar onze eigen wijngaard. Het geeft een extra dimensie aan het Cuijkse hotel. We organiseren ook wijnproeverijen, leuk voor een personeelsdag of als afsluiting na een dag vergaderen.”
Hotelkamers
Naast de uitbreiding van het restaurant wordt ook het hotel vergroot. De bestaande kamers krijgen allemaal een facelift: nieuw meubilair en vloeren. Verder worden er dit jaar acht familiekamers geopend. Momenteel beschikt het hotel over één familiekamer, maar deze is vrijwel altijd bezet. De vraag naar meer van deze kamers is dus groot. ”Met de bouw zijn we nu bezig, en dat springt wat minder in het oog, maar ook deze aanvulling is weer belangrijk in ons totale aanbod”, stelt Santana Saddal vast.
Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen
www.hotelcuijk.nl