“Ons bedrijf staat niet stil en is voortdurend in ontwikkeling om aan de veranderde vraag vanuit de markt te kunnen blijven voldoen. Opdrachtgevers zijn ook aan het veranderen”, aldus Derks, “zij kijken niet alleen meer naar de laagste prijs, maar ook naar toegevoegde waarde van een bedrijf.”
Korte lijntjes
Infrascoop is actief in een breed scala van werkzaamheden in de civieltechnische sector. Van voorbereiding tot en met de nazorg is het Cuijkse bedrijf van de partij en ondersteunt hierin haar opdrachtgevers. Infrascoop werkt(e) voornamelijk in een straal van ongeveer veertig kilometer rond Cuijk en Nijmegen aan bekende regionale projecten als Centrumplan Cuijk, de Valuwe Cuijk, de ontwikkeling van de nieuwe Cuijkse wijken Cuijkse Tuinen en De Nielt, de Markt in Mill en de complete infra van de nieuwe Danone Nutricia- fabriek in Haps. Naast projecten in het Land van Cuijk is men ook actief in de regio Venray en Nijmegen met bijvoorbeeld de aanleg van de nieuwe Waalkade in Nijmegen, de herinrichting van de Scharenburg in Druten en de infrawerkzaamheden van de nieuwe fietsbrug tussen Mook en Cuijk.
Infrascoop werkt veelal voor gemeentelijke overheden, projectontwikkelaars, zorginstellingen en grote bedrijven. “Voordat we echt kunnen gaan bouwen, komt er vandaag de dag heel wat bij kijken”, aldus Derks. Naast de civieltechnische werkzaamheden is Infrascoop steeds vaker eerder bij de projecten betrokken en verzorgt men de vergunningen, informeert bedrijven en aanwonenden over de werkzaamheden en maakt verkeersplannen. “Als dit alles tot in de puntjes is georganiseerd, kan er pas begonnen worden met de aanleg van weg of parkeerplaats. Opdrachtgevers kiezen steeds vaker voor ons vanwege onze grote regionale bekendheid, betrokkenheid, vakmanschap van onze medewerkers en de korte lijntjes in het bedrijf.”
Visie vanaf start in 2007
Begin 2007, toen de crisis nog moest beginnen, startte Toine Cloostermans vanuit het niets met Infrascoop in Cuijk. Mooie stappen heeft het bedrijf de eerste jaren gemaakt tot medio 2013, toen de oud-eigenaar ziek werd en in 2014 veel te vroeg overleed. Het stokje werd overgedragen aan Maldenaar, en goede bekende van Toine, Ton Derks, met het grootste belang: voortzetting van Infrascoop.
”Dit was een lastige start, midden in de crisis, maar gelukkig zijn we hier door hard werken prima uitgekomen en hebben we de basis gelegd voor het huidige Infrascoop”, stelt Derks vast. “Het bedrijf is gegroeid, we hebben in 2017 ons nieuwe pand betrokken en hebben inmiddels 45 vakbekwame eigen medewerkers in dienst. De groei is vooral te danken aan ons grote netwerk en aan het meedenken met onze opdrachtgevers. De basis daarbij is en blijft ons eigen materieel en vakmensen. Zonder hen hadden we dit nooit bereikt.”
Waarde toevoegen
”Naast het uitvoeren van projecten, wat we nog steeds dagelijks doen, hebben we onze focus proberen te leggen op het toevoegen van waarde aan onze werken. Steeds vaker kregen we andersoortige vragen van onze opdrachtgevers. Denk aan bouwteam- en UAV-Gc-opdrachten. Ik denk dat we deze toevoeging prima hebben ontwikkeld in onze gehele organisatie en hierdoor mede onderscheidend zijn in onze mkb-markt.”
Duurzaamheid en sociaal ondernemen
Vorig jaar zomer heeft Infrascoop als een van de eerste bedrijven in de regio het PSO-certificaat Sociaal Ondernemen behaald. Daarmee wil men aangeven dat men niet alleen projectmatig, maar vooral structureel bezig is met opleiden van jonge vakmensen en het inzetten van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook is Infrascoop bezig met het CO2-Bewustwording Certificaat. Hiermee toont men de aandacht voor duurzaamheid, energieverbruik en CO2-reductie op het kantoor en bij projecten. Dit certificaat hoopt men deze maand definitief te behalen.
en Waterbouw heeft afgelopen augustus haar eerste jubileum gevierd. Na twaalfenhalf jaar werken aan regionale riolen, wegen en pleinen is Infrascoop niet meer weg te denken uit het straatbeeld in het Land van Cuijk. Infrascoop heeft de organisatie van een klein bedrijf, maar de expertise en slagkracht waarmee complexe infrastructurele projecten kunnen worden uitgevoerd, legt directeur Ton Derks het geheim achter het succes van Infrascoop uit
Ton Derks, directeur
Op 24 augustus vierde Infrascoop met een groot feest het twaalfenhalf-jarig bestaan met eigen medewerkers en partners. Voor haar opdrachtgevers wilde Derks iets speciaals en zo werd op 5 september een klantensymposium gehouden in het Goffertstadion in Nijmegen.
Men gaf daarbij de ruim honderd opdrachtgevers, naast de toekomstvisie van Infrascoop, een gezellige middag mee, maar ook kennis van aanbestedingen, commercie en samenwerken. Drie topsprekers hebben de opdrachtgevers vermaakt en geïnspireerd tijdens een geslaagd evenement.