RegioBank
In het Land van Cuijk zorgen zeven assurantiekantoren voor een gezamenlijke en krachtige uitstraling van de RegioBank. Daarnaast adviseren deze kantoren in hypotheken en hebben zij een bankfunctie. In een tijd dat de bankwereld zich verder en verder terugtrekt in grote bankkantoren, blijft zakelijk betalen en sparen dichtbij. Dankzij de RegioBank. Bij elk van de afzonderlijke kantoren kan een ondernemer terecht voor een compleet financieel advies.
We spreken Carin Coppis, mede-eigenaar bij Coppis & Cruijsen Assurantie Adviseurs in Overloon, en Cees Verhoeven, eigenaar van het Wanroijse Assurantiekantoor W. Verheijen, over ontwikkelingen die 2020 kunnen gaan markeren. Volgens Cees Verhoeven is daar allereerst de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), die op 1 januari volgend jaar in werking treedt.
“De WAB moet de kloof tussen vaste contracten en flexibele contracten kleiner maken. Ook wordt het aanbieden van een vast contract voor werkgevers aantrekkelijker. De wet is relevant voor zowel werkgevers als werknemers. De WW-premie voor vaste contracten gaat voor de meeste branches omlaag. Het verschil in WW-premie voor vaste contracten en contracten voor bepaalde tijd wordt ongeveer vijf procent en dat is fors. Dat kan bovendien oplopen tot aanmerkelijke bedragen, zeker als je meerdere werknemers in vaste dienst hebt.”
Financieringen
Carin Coppis wijst op de veranderingen binnen de RegioBank-organisatie zélf. “We krijgen komend jaar een zakelijke propositie voor financieringen. Trendwatchers zien de traditionele rol van de banken slinken en bespeuren dat andere marktpartijen als intermediair daar meer en meer mee te maken krijgen. Voor relatief eenvoudige spaar- en betaalproducten ga je naar de RegioBank. Als het gaat om bijvoorbeeld hypotheken en pensioenen dan bemiddelen we, als onafhankelijk adviseur, voor veel meer aanbieders dan alleen RegioBank. Sterker: wie een scherp tarief wil voor zijn of haar hypotheek, moet beslist bij een verzekeraar zijn.”
Een onderbelicht fenomeen stipt Carin Coppis aan: “Er zijn nog altijd ondernemers die overdag hun gangbare werk verrichten en er niet toe komen om in de avonduren bank- of verzekeringszaken online af te wikkelen. Gewoon omdat hun affiniteit niet bij de computer ligt of omdat ze voorkeur hebben voor persoonlijk contact. Voor deze klanten kunnen wij wat betekenen.”
Onverzekerbaarheid
Tot slot wijst Cees Verhoeven op een verschijnsel dat meer en meer de kop opsteekt: de onverzekerbaarheid van bepaalde risico’s. “Soms wordt een risico gewoonweg niet meer geaccepteerd door verzekeraars. Of is een risico nog wel onder te brengen, maar tegen praktisch (bijna) onhaalbare tarieven. In tegenstelling tot marktpartijen die in principe maar met één verzekeraar werken, hebben wij als Land van Cuijkse RegioBank-kantoren wél meerdere ingangen om verzekeringen onder te brengen. Wij brengen risico’s als het ware gespreid onder, vaak ook de moeilijk of zelfs juist nauwelijks verzekerbare risico’s. Praat er eens over met onze specialisten.”