Feestje op de zaak? Sinds een jaar of tien is Mr. Potato actief voor bedrijven en instellingen die hun bedrijfsfeest, jubileum of productlancering eens op een andere manier willen aankleden. Met een luxe frietwagen op locatie. Met kwaliteitsproducten én friet die vers op locatie gesneden wordt. Mr. Potato zet hoog in en mikt nu ook op catering op locatie. En ook daarin blijft er een rol voor ‘écht goede friet’ weggelegd. Want die verveelt nooit.
Aad Bouw heeft een decennialange staat van dienst in de horeca. De ondernemer is met Mr. Potato opvallend genoeg vooral in Duitsland actief. “Die markt is heel anders: de consument wil er – meer dan hier – betalen voor kwaliteit. En die bieden we. We hebben een relatief beperkt aanbod, maar dan wel van uitsluitend kwaliteitsproducten, dat staat buiten kijf. Onze friet wordt al sinds onze start ter plekke gesneden. De reacties waren vanaf het begin onvoorstelbaar positief. We zijn enorm snel gegroeid; binnen de kortste keren had ik vijf, zes wagens op de weg, allemaal met dezelfde uitstraling. Ze worden bemand door franchisenemers, die onder de vlag van Mr. Potato een bepaalde regio bestrijken en daar hun eigen boterham aan verdienen. Overigens staan wij altijd open voor personen die geïnteresseerd zijn franchisenemer te worden. Wellicht dat corona voor sommigen een dergelijke bespoedigt.”
Luxe catering
De luxe friet- en viswagens rijden voor met de beste, verse kwaliteitsproducten. Vers gesneden aardappelfrietjes met een groot assortiment aan luxe toppings, zoals pulled chicken, stoofpot of chili-kaassaus. Met de lekkerste bekende snacks, verse hamburgers en met mooie visproducten, verzorgd door Mr. Fish.
Voor zichzelf heeft Aad Bouw twee wagens, waarmee hij vooral evenementen en festivals aandoet; nu even niet natuurlijk. “Corona gooide roet in het eten, al zijn er ook juist door corona buitenopdrachten geweest, omdat bedrijven inpandig geen bijeenkomsten meer konden of wilden organiseren.” Die contacten zetten hem op een nieuw spoor: catering. “We kunnen op hoog niveau gasten van onze opdrachtgevers culinair verrassen.”
Mr. Potato werkt samen met chef-kok Martijn ten Brinke. “Voor wie hem niet kent, dit is wat de Michelin-inspecteurs over hem zeggen: ‘Vakkundige chef; gewoonweg lekker eten. Deze chef presenteert een fijne versie van moderne gerechten.’ Daar hoef ik dus niets aan toe voegen”, aldus Aad Bouw. “Friet wordt extra luxe afgewerkt, denk aan een Frietje Wagyu Tataki of een ‘Kreeftsalon’. Mr. Fish verzorgt daarnaast mooie visproducten, zoals kibbeling, lekkerbek en warmgerookte zalm. Of oesters met champagne. Ook bieden wij een visplankje aan met verschillende soorten vis. We sparren graag met onze opdrachtgevers over eventuele andere mogelijkheden.”
Complete ontzorging
Voor een compleet ontzorgd evenement kan Mr. Potato hele bedrijfsfeesten inrichten: van luxe tenten en overkappingen tot een complete barbecue en buitenkeuken. “Zelfs de dj kunnen wij regelen. Ook gasten met bijzondere wensen, zoals vegan, koosjer of bio-food, bedienen wij zonder probleem. Onze jarenlange ervaring in horeca, evenementen en in met name het ontzorgen én koesteren van gasten, komt hier helemaal tot z’n recht. Want een bedrijfsfeest met een persoonlijke touch is altijd maatwerk.”
Afbeelding: Aad Bouw (links) en Martijn ten Brinke.
Mr. Potato
www.mrpotato.nu