december 18, 2019

Zakelijke lunch onder de Millse kerktoren

Brasserie d’n Buurman www.buurmanmill.nl De komst van Brasserie d’n Buurman heeft voor een ware opleving van de horeca gezorgd in het Millse winkelhart. De transformatie van de voormalige Blokker-winkel tot lunchroom ging gemaakt met een fraaie doorsteek van het pand, van Stationsstraat naar de Markt. Met openingstijden die gerelateerd zijn aan de winkelopenstelling, is d’n Buurman ook een ideale locatie voor bijvoorbeeld de zakelijke lunch. Zowel via de Stationsstraat als de Markt kun je de lunchroom betreden. En ook in de zijgevel is een toegang, waar bij mooi weer terras gehouden kan worden, bijna onder de kerktoren. Aan de zijde van de Markt is de blinde gevel verdwenen, om ruimte te maken voor veel glas. Het gezicht van het pand verschoof daardoor 180 graden, naar de Markt. Het postadres blijft Stationsstraat 1, dat wel, maar verder is alles anders geworden! Belangstelling gewekt Ondernemer Jan-Bart Nielen is eigenaar van het voormalige […]
december 18, 2019

Ook 2020 wordt een mooi jaar

Laarakkers www.laarakkers.nl “We zitten in een positieve flow, onze orderportefeuille in het reguliere sloopwerk staat op recordhoogte, en daarin zijn de toekomstige resultaten van drie nieuwe samenwerkingsverbanden nog niet eens opgenomen. Bij dit alles weten we ook nog eens aan goede vakmensen te komen, dus dat laatste zegt – in deze markt – ook nog eens iets over ons sociale gezicht als werkgever. Ook 2020 wordt een mooi jaar.” Aan het woord is Wiljan Laarakkers, samen met broer Marcel directeur en mede-eigenaar van slooponderneming Laarakkers. Slopen, op het eerste gezicht lijkt het eenvoudig. Laarakkers weet, met meer dan zeshonderd projecten per jaar, dat slopen tegenwoordig echter een specialistisch vak is. Maar slopen is niet alleen de kracht van Laarakkers. Met de andere specialismen asbestverwijdering, grondwerk, bodemsanering en recycling kan Laarakkers opdrachtgevers het totaalpakket aan ontzorging bieden. Van alle stoffen die vrijkomen tijdens een sloopwerk wordt maar liefst 98 procent hergebruikt. […]
december 18, 2019

Zakelijk vergaderen en dineren was nog nooit zó inspirerend

Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen| www.hotelcuijk.nl Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen heeft het zakelijk aanbod in vergaderen en dineren vergroot en uitdagender gemaakt. Het sluit aan bij de vraag in de markt, waarbij de zakelijke gast steeds opnieuw verrast wil worden. Met het nieuwe en uitgebreide live cooking restaurant wordt het heerlijk vergaderen bij Hotel Cuijk. Bij aankomst is de transformatie al zichtbaar: het restaurantgedeelte is vergroot en het terras is naar ‘buiten’ gekomen. Maar de grootste verandering is binnen te vinden. Het buffet is vergroot waardoor een live cooking buffet mogelijk is. Van maandag tot en met vrijdag kunnen zakelijke gasten genieten van een uitgebreid ‘lunch live cooking buffet’. “À la carte eten kan uiteraard nog altijd, maar je kunt hier nu ook je lunch of menu zelf samenstellen”, aldus Santana Saddal, general manager operations. “Met live cooking wordt genieten van eten nóg meer bijzonder. Onze koks gaan diverse […]
december 17, 2019

Preventie blijft het toverwoord, ook in 2020

FysioHolland Boxmeer https://fysioholland.nl/fysiotherapie-boxmeer Werknemers moeten steeds langer doorwerken. Hoe houd je als werkgever je mensen gemotiveerd, maar vooral ook: gezond? In duurzaam ondernemerschap past preventie, ter voorkoming van klachten die gerelateerd zijn aan de werkplek. Zo is de statische belasting achter een computer dermate hoog dat zitten ook wel het ‘nieuwe roken’ wordt genoemd. FysioHolland Boxmeer doet er wat aan. FysioHolland Boxmeer? Inderdaad, sinds 1 maart is Advies- en BewegingsCentrum Maassen aangesloten bij FysioHolland. Dat geldt voor de twee praktijken: in Boxmeer en in Afferden. En sinds die tijd draagt het advies- en bewegingscentrum de namen FysioHolland Boxmeer en Fysiotherapie Afferden. De aansluiting van de praktijken bij FysioHolland zorgt voor beide partijen voor meer mogelijkheden binnen de fysiotherapie. Samen kunnen zij stappen zetten op het gebied van innovatie en het verbeteren van de kwaliteit van de zorgverlening. Aandacht voor bedrijfsleven In 1982 startte Vincent Maassen Fysio­therapie Maassen (dat in de […]
december 17, 2019

Naast beleving is een eerlijk product nu de trend

Van Vonderen Catering www.vanvonderencatering.nl Van Vonderen Catering draait al weer heel wat jaren mee in het circuit. René en Angelique van Vonderen hebben in de periode de nodige trends en ontwikkelingen voorbij zien komen. “Waar de afgelopen jaren sterk werd ingezet op beleving, willen klanten en hun gasten nu vooral een eerlijk product. Ze willen weten wat ze eten en waar het vandaan komt. Om die reden zijn ook streekgerechten erg populair. Wij gaan nu ook streekbuffetten opzetten, zoals we dat eerder al met onze barbecues gedaan hebben. Met onder andere rundvlees van de Lamperse Hei.” Ook in de catering blijven inzichten vernieuwen. Vooral ingegeven door het feit dat de klant voortdurend op een andere manier vermaakt wil worden. “Het mag je gasten aan niets ontbreken. Wij weten hoe smaak, sfeer, kwaliteit en service bijdragen aan een feest dat nog lang herinnerd zal worden. Het Bourgondische karakter dat wij in […]
december 16, 2019

Varkensboeren lanceren ‘Goeie Worst’

Vijf varkensboeren uit de streek hebben een speciale worst ontwikkeld. Zij voeren hun varkens met reststromen uit de voedingsindustrie. De dieren vinden het heerlijk, het is goed voor hun darmflora en het levert een veel lagere CO2-footprint op dan van varkens die normaal voer krijgen. Daarnaast voegt de slager oesterzwamvoetjes of kidneybonen toe, wat de worst nóg lekkerder maakt en zorgt voor een nog lagere CO2-footprint. Begin november werden de worsten gelanceerd bij PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek en Overloon en bij Jumbo Bosmans in Cuijk. In de praktijk bestaat een groot deel van het dieet uit reststromen uit de levensmiddelenindustrie. Denk aan voorgebakken friet die te klein is voor de kritische consument, biergist uit de bierproductie, brood dat al een dag in de supermarkt heeft gelegen of koekjes en gebak die op het eerste oog niet voldoen aan de eisen, maar nog prima eetbaar zijn. De vijf varkensboeren noemen zichzelf […]
december 16, 2019

Het draait om meedenken en aanvoelen

Kempen Küppers accountants & belastingadviseurs www.kempenkuppers.nl In 2005 ontstaan na het samengaan van de kantoren van Jan Kempen in Sint- Anthonis, en Theo Küppers in Boxmeer. De oorsprong voert voor beide kantoren zo’n veertig jaar terug. Tegenwoordig vormen Ellen Kuijpers, accountant, en Erik Nabuurs, belastingadviseur, de directie. Er werken vijftien mensen en naast het kantoor in Sint-Anthonis zijn er ook vestigingen in Eindhoven (Son) en Beek en Donk. Breed aanbod “We zijn er voor ondernemers: van de zzp-er tot de onderneming met honderd medewerkers”, begint Erik Nabuurs. “Op bedrijven tot 25 medewerkers ligt onze focus. Dat zijn voor een kantoor als het onze interessante contacten. In deze ondernemingen gebeurt van alles. Zo maakt de komst van de eerste medewerkers dat de ondernemer vaak meerdere taken erbij krijgt. Op dat moment is er vaak flinke behoefte aan P&O-advies. Dat bieden wij. Zo zijn er meerdere omslagpunten in de groei van een […]
december 16, 2019

Het draait om onderscheidend vermogen

ABAB Accountants en Adviseurs www.abab.nl Onderscheidend vermogen bieden, dat is waar het om draait bij ABAB Accountants en Adviseurs. De fullservice accountants- en advies­organisatie kent klanten met een brede adviesbehoefte een persoonlijke sparringpartner toe op wie zij kunnen rekenen bij alle aspecten van de bedrijfsvoering. De relatiemanager kijkt met hen vooruit om tijdig te anticiperen op kansen en uitdagingen. Gespecialiseerde adviseurs leveren daarnaast op maat gesneden advies en onder­steuning in uiteenlopende disciplines. “Je moet gewoon in contact zijn met je klant.” Marcel van Lierop, relatiemanager mkb: “Bij ABAB zetten wij de klant echt centraal en overtreffen we verwachtingen. Wij geven helder advies en praktische ondersteuning die aansluit bij de doelstellingen.” Nico van der Ende, senior belasting­adviseur bij ABAB, vult aan: “Ons doel is maximale ontzorging. We zorgen ervoor dat onze klant ‘in control’ is.” Brede dienstverlening Nico van der Ende: “Ondernemers krijgen binnen de bedrijfsvoering te maken met vele facetten. Wij […]
december 16, 2019

Mobiliteit: ook het management beweegt voortdurend

Movability www.movability.nl Om hem heen werd vaak gezegd: “Als je het altijd beter denkt te weten dan je werkgever, dan moet je een eigen bedrijf starten.” En zo lanceerde Rob Willems in 2017 zijn eigen Movability. Met één vast aanspreekpunt geeft hij persoonlijk advies in de wereld van lease-, fleet- en mobiliteitsmanagement. Een wereld waarin ook de wetgeving niet stilstaat. Rob Willems kan er alles over vertellen. “In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan in de automotivebranche, waarin ik al vanaf mijn jeugd werkzaam ben”, gaat hij van start. “Vanuit de werkplaats ben ik doorgegroeid als service­adviseur en via sales naar wagenpark­beheer. De laatste jaren heb ik veel ervaring opgedaan over hoe het wel en niet kan in de wereld van lease-, fleet- en mobiliteitsmanagement. Ook in 2020 verandert er weer het nodige.” Regels in 2020 “Actueel is natuurlijk de stijgende bijtelling op elektrische auto’s. Vorig jaar was die […]