‘Er gaan wat luikjes open die altijd dicht zijn gebleven…’ www.restaurantbrienenaandemaas.nl Brienen aan de Maas mijmert over de toekomst Een ferme septemberzon, voorbode van een heerlijke Indian Summer, strooit haar licht over de Maas, die schittert in duizend tinten goud en grijs. Terwijl we uitkijken over het schouwspel zegt René Brienen: “Tja, het is hier zó godvernakend mooi.” We zijn in restaurant Brienen aan de Maas. Als er niet zo heerlijk gekookt zou worden, zou je het alleen al om zijn ongeëvenaarde ligging bij iedereen aanbevelen. Hier worden de zintuigen op meerdere manieren geprikkeld. De meesterkok mijmert intussen over een nieuwe toekomst… Dat René Brienen zijn sporen als meesterkok heeft verdiend, is een understatement. Net zoals hij daarbij een jongen van de streek is gebleven. Doet graag inspiratie op in zuidelijker oorden, maar komt altijd weer naar huis. Bijna was de SVH meesterkok (‘Sint Tunnis, bouwjaar 1963’) een ander soort […]