Infrascoop viert vijftienjarig bestaan
Infrascoop Grond- Weg en Waterbouw koestert een groot netwerk en de manier waarop de onderneming meedenkt met opdrachtgevers. Het is de basis voor vijftien jaar succes. Infrascoop werkt aan regionale riolen, wegen en pleinen en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld in het Land van Cuijk. Infrascoop heeft de organisatie van een klein bedrijf, maar de expertise en slagkracht waarmee complexe infrastructurele projecten kunnen worden uitgevoerd. De regionale onderneming profileert zich nadrukkelijk als projectpartner van de nieuwe gemeente Land van Cuijk.
“Ons bedrijf is voortdurend in ontwikkeling om aan de veranderde vraag vanuit de markt te kunnen blijven voldoen. Opdrachtgevers zijn ook aan het veranderen”, aldus directeur Ton Derks, “natuurlijk blijft de prijs een criterium, maar de toegevoegde waarde die een projectpartner kan bieden, wordt steeds belangrijker. Wij willen graag toekomstbestendig zijn voor de komende jaren.”
Breed scala
Infrascoop is actief in een breed scala van werkzaamheden in de civieltechnische sector. Van voorbereiding tot en met de nazorg ondersteunt het hierin zijn opdrachtgevers. Infrascoop werkte aan bekende regionale projecten als Centrumplan Cuijk, de Valuwe Cuijk, de ontwikkeling van de nieuwe Cuijkse wijken Cuijkse Tuinen en De Nielt. “Al sinds 2017 hebben we opeenvolgende Cuijkse projecten binnen het Centrumplan uitgevoerd. Zo leverden we vorig jaar met trots het vernieuwde Louis Jansenplein op, en met het Centrumplan Cuijk gaan we ook de komende twee jaar door”, aldus een trotse Ton Derks.
Infrascoop werkte verder aan de complete infrastructuur bij Danone Nutricia in Haps en de nieuwbouw van MSD in Boxmeer. “In Boxmeer werd het vernieuwde Weijerpark opgeleverd; ook een heel bijzonder project.” Naast projecten in het Land van Cuijk is men ook actief in de regio Venray en Nijmegen. Voorbeelden zijn de aanleg van de Waalkade in Nijmegen, de herinrichting van de Hoogstraat Nijmegen en de infrawerkzaamheden van de fietsbrug tussen Mook en Cuijk.
Focus op toegevoegde waarde
Infrascoop werkt veelal voor gemeentelijke overheden, projectontwikkelaars, zorginstellingen en grote bedrijven. “Voordat je vandaag de dag kunnen gaan bouwen, komt er heel wat kijken”, aldus Ton Derks. Vandaar dat zijn onderneming, naast de civieltechnische werkzaamheden, steeds vaker eerder bij de projecten betrokken is. Zo verzorgt men de tekeningen en vergunningen, informeert bedrijven en aanwonenden over de werkzaamheden en maakt verkeersplannen.
“Opdrachtgevers kiezen steeds vaker voor ons vanwege onze grote regionale bekendheid, betrokkenheid, vakmanschap van onze medewerkers en de korte lijnen. Naast het uitvoeren van projecten, wat we nog steeds dagelijks doen, hebben we onze focus proberen te leggen op het toevoegen van waarde aan onze werken. Steeds vaker kregen we andersoortige vragen van onze opdrachtgevers. Denk aan bouwteam- opdrachten. Ik denk dat we deze toevoeging prima hebben ontwikkeld en dat maakt ons mede onderscheidend in onze mkb-markt.”
Visie en duurzaamheid
Begin 2007 startte Infrascoop in Cuijk. Mooie stappen heeft het bedrijf de eerste jaren gemaakt. Door hard te werken en een juiste visie ontwikkelde het bedrijf zich door en werd de basis gelegd voor het huidige Infrascoop. In 2018 behaalde het als een van de eerste bedrijven in de regio het PSO-certificaat Sociaal Ondernemen.
“Het bedrijf is gegroeid, we hebben in 2017 ons nieuwe pand betrokken en intussen al weer verder uitgebreid, en we hebben inmiddels bijna vijftig vakbekwame eigen medewerkers in dienst. De groei is vooral te danken aan ons grote netwerk en aan het meedenken met onze opdrachtgevers. Waarbij de basis is en blijft: ons eigen materieel en vakmensen. Zonder hen hadden we dit nooit bereikt. Wij zijn nu klaar voor de toekomst om verder samen te werken met partijen in en rond het Land van Cuijk.”
Infrascoop en de uitdagingen
Ook Ton Derks is, net als vele ondernemers, wel zo’n beetje ‘klaar’ met corona, zonder daarbij het fenomeen te willen bagatelliseren. “Het is om ons heen en we moeten waarschijnlijk naar een situatie waarin we moeten leren leven met het virus. Het heeft onze bedrijfsvoering zeker beïnvloed de afgelopen twee jaar. Ons ziekteverzuim is de afgelopen periode fors gestegen, ondanks alle benodigde maatregelen. Maar de echte uitdaging ligt volgens mij de komende jaren in hoe overheden hun gelden gaan besteden. Kiezen ze voor gezondheidszorg of de nodige investeringen in de infrastructuur? Het is allebei heel belangrijk.”
”Een tweede aandachtspunt is onze blijvende behoefte aan geschoold personeel; daarin zijn we overigens niet de enige. Jonge instroom in onze sector is een must om in de toekomst te overleven. Er is veel behoefte aan goede vakmensen en infra is een fantastisch vakgebied. Als jonge medewerker krijg je alle kans om je te ontwikkelen en heb je kans op een mooie toekomst, zeker bij Infrascoop.”
www.infrascoop.nl