Begin dit jaar is het initiatief geboren voor de realisatie van een kookboek. Een kookboek voor en door het Land van Cuijk waarin boeren uit de regio recepten aandragen voor een (h)eerlijk gerecht op basis van het product wat ze zelf kweken, telen of fokken.
Met dit kookboek leveren we eindelijk een tastbaar bewijs van wat we in het Land van Cuijk allemaal maken, kweken, telen en produceren. En hoe duurzaam onze agrarische bedrijven opereren. Vanuit het idee om de boerenbedrijven uit het Land van Cuijk positief te belichten, is het idee voor het kookboek ontstaan. De vele producten uit het Land van Cuijk vormen de basis van het kookboek. Elk recept is iedere dag thuis te koken. Simpel, maar vooral lekker. Toepasbare recepten die niet er alleen voor zorgen dat u op een andere (gemakkelijkere) manier gaat koken, maar ook op een andere manier tegen ons voedsel zult gaan aankijken. U wordt bij elk recept namelijk ook deelgenoot van het verhaal achter een bedrijf en product.
Het Smaakcentrum gaat dagelijks met deze producten aan de slag met schoolkinderen uit groep 7 en 8. Om hen ook bewust te maken van onze omgeving. En de trots over te brengen. Want Goei Gerei, dat hebben we in het Land van Cuijk. Vandaar ook dat we honderd procent van de opbrengsten uit de verkoop van het kookboek ten goede laten komen aan het Smaakcentrum! Dus… heeft u nog geen eindejaarsgeschenken… Het boek is een leuke suggestie!
Robert Hermens,
Uitgever